dimecres, 26 de març del 2008

Sincerament del misterios J. (sera el del cor de la ciutat?)


No te desperdici l'escrit que ha sortit avui a Sant Quirze Connexio, el fico per si algu no frecuentes molt SQConnexio. Gracies pel sincerament, no tothotm te la motivació, la valentia i l'esforç de treball que ens demostres dia a dia.

La cosa nostra quirzetenca

Parlar de política a Sant Quirze, malauradament s'ha convertit en una qüestió de personatges per damunt de les idees. Les passades eleccions municipal van portar a que el nostre poble estigui governat, en un primer pacte CIU i PSC i més tard la incorporació del PP. L'actual equip de govern ha defensat que aquest pacte és referma en una estratègia comú de treball, defugint dels personalismes i amb una clara vocació de servei a les persones.
Ara, a prop de un any de govern, un pot començar a fer una revisió de les actuacions fetes fins ara. A part d'actuacions concretes, fins ara majoritàriament han estat un seguit de anuncis de millores, que quasi sempre no donen més informació del propi anunci, un exemple la millora de la mobilitat. L'únic segur ha estat la prorroga del contracta actual amb l'empresa que ofereix el servei. O també portar a terme les obres, ordenances…ja projectades amb l'anterior legislatura (ordenança de residus, premi Dona…..)
D'altra banda, un dels aspectes pel que s'ha caracteritzat aquest equip de govern, ha estat l'augment de les dedicacions exclusives i l'augment dels càrrecs de confiança i la contractació de personal a fins, o militants de partits al govern actual.
Fins ara d'idees ben poques, ha estat uns mesos amb més dedicació al tema publicitari (exemples com la utilització de l' Informen, o algunes de les noticies publicades a la pàgina web de la ràdio municipal) de la nostra alcaldessa, la convergent Montserrat Mundi o el primer tinent d'alcalde, el socialista Antoni Rebolleda. Possiblement, la incapacitat d'aquesta parella d'arribar als veïns ,fa que visquin d'esquena al tarannà del poble. Només cal apropar-se a les entitats del poble, per intuir que cada vegada és més difícil treballar amb els actuals dirigents.
I com no pot ser de una altre manera, aquesta parella, vol aconseguir, allò que no aconsegueixen a les urnes, ara signar un acord, que respon a les seves ambicions personals. Ell ser el proper alcalde, en aquesta legislatura i ella aconseguir una còmode situació laboral una vegada acabi aquesta.
I com ho volem fer. Aprofitant-se de les ja conegudes decisions que es prenen a la ciutat veïna, i que afecta al nostre poble. Recordeu l'entrada del PP a Sant Quirze, i l'actitud de "seguidisme" d'aquest partit a la ciutat veïna, on el PSC, no té la majoria.
Heu sentit parlar del projecte de Parc Salut a Sabadell? I sabeu quin és l'acord que han arribat aquesta singular parella? No és una altre, que l'actual alcaldessa deixaria l'alcaldia a canvi una plaça de "responsabilitat acomodada" en el projecte del Parc Salut, a canvi aquesta deixarà l'alcaldia a mans d'ell.
La primera vegada que m'ho van explicar, no m'ho vaig fer molt de cas, la segona, vaig començar a dubtar i la tercera, ja no tinc cap dubte. És més, només cal arribar-se als "caus" convergents del poble, escoltar el fins ara l'incondicional defensor del pacte de govern, el portaveu Pep Llamas, començar a qüestionar-se aquest soci de govern, que té poques idees i moltes ambicions. O perquè després de mesos fora de l'escenari polític, el Sebastià Ruiz, apareix en actes convergents últimament. (Caldrà veure el proper estiu el resultat de la renovació de l'executiva convergent).
Ara ja és públic. Vaig jurar no dir res, però companys, entendreu que no podem permetre que siguin les ambicions de la parella, el motor del nostre poble.

J.